Pannekaker - lett som en plett!
Denne oppskriften holder til ca 10 pannekaker
Pannekaker er bankers både som dessert, frokost, lunsj og middag. Denne oppskriften er superenkel å følge. Sjekk ut våre tips til topping og fyll!
Ingredienser
5 egg
4,5 dl hvetemel (eller grovere meltyper)
0,5 ts salt (kan droppes)
6 dl melk
2 ss smør
Slik gjør du det
Smelt smøret i en kjele på svak varme
Bland mel og salt
Tilsett halvparten av melken og visp til du får en tykk røre uten klumper
Bland resten av melken og smeltet smør og tilsett litt etter litt
Rør inn eggene til røren blir tynn og fin
La røren hvile i 15 minutter eller mer
Smelt litt smør i stekepannen på middels varme
Hell i ønsket mengde røre og stek den i 1-2 minutter
Vend pannekaken, og stek i 1-2 minutter på den andre siden også
Toppingforslag
Friske bær som blåbær, bringebær eller jordbær
Sukker og kanel
Syltetøy med blåbær, aprikos, multer, jordbær
Brunost
Kaviar eller rogn og rømme
Hakkede mandler eller mandelflak og bær
Kokos og syltetøy
Frisk frukt som mango, appelsin eller fersken
Iskrem eller krem med sjokoladestrøssel
Bacon og ost
Middagspannekaker - forslag til fyll
Bacon i skiver eller terninger, sopp og ost
Kremost eller blåskimmelost, som toppes med fersk fiken eller tørket frukt
Fetaost, purre eller spinat, rødløk og paprika - topp gjerne med soltørkede tomater og olivenolje
Skinke og ost
Test ut "restepannekake" - som en pytt-i-panne (bruk det du har av rester)
Amerikanske pannekaker
Om du ønsker smaken og konsistensen til amerikanske pannekaker, tilføy
2 ts bakepulver
0,5 ts natron og/eller 0,5 ts hornsalt
1 dl mel
i røren. Har du litt smør du kan vispe luftig - eller sirup og blåbær på lur, så blir dette helt helt helt magisk.
Nyttig å vite
Pannekakerøren kan stå 2 dager i kjøleskapet uten å bli dårlig - eller fryses dersom du ønsker spare den til senere.
Om du ønsker grove pannekaker, bruke gjerne sammalt hvete type grov eller havregryn
Fortell oss hva du synes om den!
Vi vil gjerne vite om du likte oppskriften