Go Back

Ricotta ost fra bunnen av

Lag din egen Ricotta!
1 from 1 vote

Instructions
 

  • 1 L melk (aller helst helmelk)
    1/2 L kremfløte
    1 ts salt
    2,5 ss eddik (hvitvinseddik er best)

Notes

Ingredienser:
  • 1 liter melk (aller helst helmelk)
  • 1/2 liter kremfløte
  • 1 ts salt
  • 2,5 ss eddik (hvitvinseddik er best)
 
Kok opp melk, fløte og salt, og slå av varmen. Hell i eddiken, og la den stå noen få minutter til blandingen skiller seg.
 
Du trenger en ren klut, opptørkningshåndkle, laken eller liknende tekstil.
  • Fukt kluten og vri den godt opp
  • Legg kluten i en sil og legg silen over en skål
  • La det renne av i ca et kvarter
  • Kast væsken som har rent av osten
  • Scoop osten over i en skål og dekk til
  • Oppbevar den i kjøleskapet
 
Tilberedningstips:
Har du prøvd denne oppskriften?Fortell oss hva du synes om den!

Vi vil gjerne vite om du likte oppskriften