Lag din egen Ricotta!

Ricotta er et italiensk melkeprodukt laget av myse. Navnet ricotta kommer fra latin recocta, kokt en gang til. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese.
Ricotta kan du helt fint lage det selv!

Ricotta ost fra bunnen av
Lag din egen Ricotta!
3 from 2 votes
Instructions
- 1 L melk (aller helst helmelk)1/2 L kremfløte1 ts salt2,5 ss eddik (hvitvinseddik er best)
Notes
Ingredienser:
- 1 liter melk (aller helst helmelk)
- 1/2 liter kremfløte
- 1 ts salt
- 2,5 ss eddik (hvitvinseddik er best)
- Fukt kluten og vri den godt opp
- Legg kluten i en sil og legg silen over en skål
- La det renne av i ca et kvarter
- Kast væsken som har rent av osten
- Scoop osten over i en skål og dekk til
- Oppbevar den i kjøleskapet
- Smør på ferskt brød
- Bruk i pastaretter
- Bruk som topping på pizza
- Lag Ricottalapper - oppskrift finner du her
Har du prøvd denne oppskriften?Fortell oss hva du synes om den!
Vi vil gjerne vite om du likte oppskriften