Ricotta er et italiensk melkeprodukt laget av myse. Navnet ricotta kommer fra latin recocta, kokt en gang til. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese.
Ricotta kan du få tak i butikken eller du kan lage det selv.
Om du ikke får tak i Ricotta, så kan du erstatte det med Philadelphia Ost eller andre liknende smøreoster i denne oppskriften.
Ricotta-lapper
Verdens enkleste snack, siderett eller forrett!
Ingredienser
- 1 boks ricotta (250 gram) eller 1 boks Philadelfia-ost
- 1 egg
- 1 ss hvetemel
- 2 ss revet parmesan eller liknende ostetyper
- Litt pepper og muskatnøtt (kan sløyfes)
Holder til 8-12 stk lapper!
Tilberedning
Bland ricottaen med parmesan, hvetemel, egg, pepper og muskatnøtt.
Stek i stekepanne i olje eller smør på litt over middels varme på begge sider.
Servér aller helst med en gang, mange mener de er best varme! De kan også oppbevares i kjøleskap over natten og spises romtempererte eller kalde. Gode uansett, synes vi!
Ps. Du kan la røren «overnatte» i kjølespapet om du ønsker bare steke noen av gangen.
Serveringstips
- Dryss parmesan på toppen
- Dryss muskatnøtt på toppen
- Dryss havsalt på toppen
- Servér med en tomatsalat
- Servér med fersk fiken eller tyttebær ved siden av