Regnbuekake (Rainbow Cake) er blant de virkelig populære kakene her i huset!
Og den gode nyheten er, den er lett å lage selv om den ser imponerende og komplisert ut!
Hos oss lager vi den ganske liten, og i 5 etasjer, da dette er en mektig kake.
Du kan lage den i vanlige springformer, eller du kan kjøpe former som tilhører denne kaketypen.
DET har vi gjort, for vi ønsker gjøre ting så enkelt som mulig for oss selv, siden dette har blitt en gjenganger av en kake.
Regnbuekake (Rainbow cake)
En regnbue kake er mye enklere å lage enn den ser ut! Her får du en oppskrift som passer til en liten Regnbuekake med 5 lag. Doble oppskriften om du skal lage en i større omkrets med f.eks. 6 lag.
Liten kake (5 lag og 16 cm i diameter):
150 gram smør (romtemperert)
250 gram sukker
4 eggehviter
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
300 gram hvetemel
1,5 dl kremfløte
Flere konditorfarger eller pastafarge (vår favoritt er fra ProGel)
Stor kake (6 lag og 20 cm i diameter)
250 gram smør (romtemperert)
400 gram sukker
6 eggehviter
2 ts vaniljesukker
2,5 ts bakepulver
500 gram hvetemel
2,5 dl kremfløte
Flere konditorfarger eller pastafarge (vår favoritt er fra ProGel)
Slik gjør du
Pisk smør og sukker til en luftig krem.
Tilsett eggehvitene til blandingen blir mer luftig.
Ha i bakepulver og vaniljesukker og rør godt.
Tilsett så halvparten av hvetemelet og halvparten av kremfløten,
før du tilsetter resten av hvetemelet og kremfløten.
Du skal nå etter noen minutter ha fått en klumpfri kakedeig. 🙂
Du kan velge om du ønsker smøre kakeformene med smør, eller om du ønsker bruke bakepapir. Vi velger alltid det siste, siden vi synes det fungerer godt!
Fordel deigen i en liten bolle for hvert lag, og tilsett konditorfarge.
Hell deigene i hver sin form.
Stek kakebunnene midt i ovenen ved 160 grader i ca 15 minutter. Vi pleier steke flere kakebunner av gangen, så her er det bare å fylle opp stekebrettet!
La kakene avkjøles seg i formene, og vipp de ut.
Montering av kake
Finn frem et stort fat / tallerken og legg første kakebunn nederst.
Over hver kakebunn smører du et godt lag med ønsket fyll, f.eks. smørkrem eller sjokoladekrem.
Deretter legger du en ny kakebunn på og gjentar prosessen helt til siste kakebunn er stablet oppå de andre.
Hver gang du legger på en ny kakebunn, er det lurt å rette opp kaken.
Pynt!
Vi elsker å «kaste på» kakestrøssel! Det blir gris, men det blir så fint – så det er det verdt!
Sett kaken i kjøleskapet til den skal serveres!