Grunnoppskriften på disse pannekakene er ment for typisk norske pannekaker, a la franske crépes! Du kan selvsagt forsøke lage pannekakene tykkere når du steker dem, eller bruke oppskriften til å lage lapper/sveler eller «moffeloffer». Tilsett litt sukker, kanel, kardemomme og 1 ts malt ingefær i lappene for en artig vri!
Pannekaker – lett som en plett!
Denne oppskriften holder til ca 10 pannekaker
Pannekaker er bankers både som dessert, frokost, lunsj og middag. Denne oppskriften er superenkel å følge. Sjekk ut våre tips til topping og fyll!
Ingredienser
- 5 egg
- 4,5 dl hvetemel (eller grovere meltyper)
- 0,5 ts salt (kan droppes)
- 6 dl melk
- 2 ss smør
Slik gjør du det
- Smelt smøret i en kjele på svak varme
- Bland mel og salt
- Tilsett halvparten av melken og visp til du får en tykk røre uten klumper
- Bland resten av melken og smeltet smør og tilsett litt etter litt
- Rør inn eggene til røren blir tynn og fin
- La røren hvile i 15 minutter eller mer
- Smelt litt smør i stekepannen på middels varme
- Hell i ønsket mengde røre og stek den i 1-2 minutter
- Vend pannekaken, og stek i 1-2 minutter på den andre siden også
Toppingforslag
- Friske bær som blåbær, bringebær eller jordbær
- Sukker og kanel
- Syltetøy med blåbær, aprikos, multer, jordbær
- Brunost
- Kaviar eller rogn og rømme
- Hakkede mandler eller mandelflak og bær
- Kokos og syltetøy
- Frisk frukt som mango, appelsin eller fersken
- Iskrem eller krem med sjokoladestrøssel
- Bacon og ost
Middagspannekaker – forslag til fyll
- Bacon i skiver eller terninger, sopp og ost
- Kremost eller blåskimmelost, som toppes med fersk fiken eller tørket frukt
- Fetaost, purre eller spinat, rødløk og paprika – topp gjerne med soltørkede tomater og olivenolje
- Skinke og ost
- Test ut «restepannekake» – som en pytt-i-panne (bruk det du har av rester)
Amerikanske pannekaker
Om du ønsker smaken og konsistensen til amerikanske pannekaker, tilføy
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts natron og/eller 0,5 ts hornsalt
- 1 dl mel
i røren. Har du litt smør du kan vispe luftig – eller sirup og blåbær på lur, så blir dette helt helt helt magisk.
Nyttig å vite
- Pannekakerøren kan stå 2 dager i kjøleskapet uten å bli dårlig – eller fryses dersom du ønsker spare den til senere.
- Om du ønsker grove pannekaker, bruke gjerne sammalt hvete type grov eller havregryn