Pannekaker på forskjellige måter

Grunnoppskriften på disse pannekakene er ment for typisk norske pannekaker, a la franske crépes! Du kan selvsagt forsøke lage pannekakene tykkere når du steker dem, eller bruke oppskriften til å lage lapper/sveler eller «moffeloffer». Tilsett litt sukker, kanel, kardemomme og 1 ts malt ingefær i lappene for en artig vri!

Pannekaker – lett som en plett!

Denne oppskriften holder til ca 10 pannekaker

Pannekaker er bankers både som dessert, frokost, lunsj og middag. Denne oppskriften er superenkel å følge. Sjekk ut våre tips til topping og fyll!

Ingredienser

  • 5 egg
  • 4,5 dl hvetemel (eller grovere meltyper)
  • 0,5 ts salt (kan droppes)
  • 6 dl melk
  • 2 ss smør

 

Slik gjør du det

  • Smelt smøret i en kjele på svak varme
  • Bland mel og salt
  • Tilsett halvparten av melken og visp til du får en tykk røre uten klumper
  • Bland resten av melken og smeltet smør og tilsett litt etter litt
  • Rør inn eggene til røren blir tynn og fin
  • La røren hvile i 15 minutter eller mer
  • Smelt litt smør i stekepannen på middels varme
  • Hell i ønsket mengde røre og stek den i 1-2 minutter
  • Vend pannekaken, og stek i 1-2 minutter på den andre siden også

 

Toppingforslag

  • Friske bær som blåbær, bringebær eller jordbær
  • Sukker og kanel
  • Syltetøy med blåbær, aprikos, multer, jordbær
  • Brunost
  • Kaviar eller rogn og rømme
  • Hakkede mandler eller mandelflak og bær
  • Kokos og syltetøy
  • Frisk frukt som mango, appelsin eller fersken
  • Iskrem eller krem med sjokoladestrøssel
  • Bacon og ost

 

Middagspannekaker – forslag til fyll

  • Bacon i skiver eller terninger, sopp og ost
  • Kremost eller blåskimmelost, som toppes med fersk fiken eller tørket frukt
  • Fetaost, purre eller spinat, rødløk og paprika – topp gjerne med soltørkede tomater og olivenolje
  • Skinke og ost
  • Test ut «restepannekake» – som en pytt-i-panne (bruk det du har av rester)

 

Amerikanske pannekaker

Om du ønsker smaken og konsistensen til amerikanske pannekaker, tilføy

  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron og/eller 0,5 ts hornsalt
  • 1 dl mel

i røren. Har du litt smør du kan vispe luftig – eller sirup og blåbær på lur, så blir dette helt helt helt magisk.

 

Nyttig å vite

  • Pannekakerøren kan stå 2 dager i kjøleskapet uten å bli dårlig – eller fryses dersom du ønsker spare den til senere.
  • Om du ønsker grove pannekaker, bruke gjerne sammalt hvete type grov eller havregryn