Ricotta fra bunnen av – lag det selv

Ricotta er et italiensk melkeprodukt laget av myse. Navnet ricotta kommer fra latin recocta, kokt en gang til. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese.

Ricotta kan du helt fint lage det selv!

Ricotta ost fra bunnen av

Lag din egen Ricotta!

  1. 1 L melk (aller helst helmelk)

    1/2 L kremfløte

    1 ts salt

    2,5 ss eddik (hvitvinseddik er best)

Ingredienser:

  • 1 liter melk (aller helst helmelk)
  • 1/2 liter kremfløte
  • 1 ts salt
  • 2,5 ss eddik (hvitvinseddik er best)

 

Kok opp melk, fløte og salt, og slå av varmen. Hell i eddiken, og la den stå noen få minutter til blandingen skiller seg.

 

Du trenger en ren klut, opptørkningshåndkle, laken eller liknende tekstil.

  • Fukt kluten og vri den godt opp
  • Legg kluten i en sil og legg silen over en skål
  • La det renne av i ca et kvarter
  • Kast væsken som har rent av osten
  • Scoop osten over i en skål og dekk til
  • Oppbevar den i kjøleskapet

 

Tilberedningstips: