Kokt egg er en frokostfavoritt for mange. Men hvordan får du til å koke det perfekte egg?
Å koke perfekte egg er egentlig ingen kunst. Dette er noe alle kan klare! Det er en slik ting der du bare må følge instruksjonene. Husk også å sette frem ditt aller beste salt på bordet, enten rent maldonsalt eller urtesalt. Det er også godt med litt hakket salvie, om du har det på lur!
Hvordan koke egg
Tips: før du koker egg, eller trekker egg, hør med gjestene hvordan de liker eggene sine. Bløtkokte, hardkokte, eller midt i mellom: Smilende!
- 1 stk egg
Skal egg koke eller trekke?
Den beste måten å koke egg på, er å legge eggene i en kjele med kaldt vann, la vannet koke opp, og så ta kjelen av platen og la eggene trekke seg ferdige. Ved hjelp av denne metoden blir eggene gradvis varmet opp sammen med vannet, men ikke for varme, slik at eggehviten blir gummiaktig, eller plommekanten blir grønn.
Hvordan koke egg?
- Bløtkokt egg: Småkok eggene i 5,5 minutter. Avkjøl dem i kaldt vann i 10 sekunder for å stoppe kokingen og server.
- Smilende egg: Småkok eggene i 7 minutter. Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter.
- Hardkokt egg: Småkok eggene i 10 minutter . Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter.